Açık Öğretim Kurumları Sınavı Yedek Salon İşlemleri

05.03.2020 50

Açık Öğretim Kurumları Sınavlarına mazeretleri sebebiyle başka il ilçe yedek salonlarında girme talepleri Bölge Sınav Yürütme Komisyonunca incelenerek mazeretleri uygun görülen öğrencilerin yedek salon işlemleri başlıyor!!!

Açık Öğretim Kurumları Sınavlarına Bölge Sınav Yürütme Komisyonunca mazeretleri incelenerek, uygun görülen öğrencilerin Yedek Salon İşlemleri 03 - 17 Mart 2020 tarihleri arasında  yapılacaktır.

Yedek Salon Aday İşlemlerinde kullanılan mazeret (Sağlık Kurulu Raporu, Zorunlu İkamet Değişikliği, Askere Alınma/Terhis, Tutuklu/Hükümlü) belgelerinin tarihleri kontrol edilerek sisteme kaydedilecektir.

1- Cezaevinde sınav tarihinden önce tahliye olacak tutuklu ve hükümlüler cezaevlerinde sınava alınmayacaktır.

2- Rehabilitasyon/Hastanelerde hasta kaydı olmayan veya sınav gününden önce taburcu olanlar rehabilitasyon/hastanelerde sınava alınmayacaktır.

3- Askeri tesislerde sınav gününden önce terhis olan ve TSK mensubu olmayan öğrenciler askeri tesislerde sınava alınmayacaktır.

Bu öğrencilerin yedek salonda sınava girme iş ve işlemleri Bölge Sınav Yürütme Komisyonlarınca yapılır.

Resmi yazı için tıklayınız.

Kaynak: https://maol.meb.gov.tr/www/yedeksalonislemleri/icerik/237