ERASMUS CRM PROJESİ KAPSAMINDA ALMANYA HAREKETLİLİĞİMİZ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

T.C.  Avrupa Birliği Bakanlığı-AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyetleri kapsamında okulumuz proje koordinatörlüğünde hazırlanan CRM Projesi kabul edilmiş, ilgili hareketlilikler başarıyla gerçekleştirilmiştir.

T.C.  Avrupa Birliği Bakanlığı-AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyetleri kapsamında okulumuz proje koordinatörlüğünde hazırlanan CRM Projesi kabul edilmiş, ilgili hareketlilikler  başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Bağcılar Edip İplik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde Bağcılar Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bağcılar Otocenter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pazarlama ve Perakende alanından toplam 36 öğrenci 6 öğretmen ile  2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) projesi kapsamında Almanya’da ilgili eğitimler alınmıştır.  CRM (Customer  Relationship Manegement - Müşteri İlişkileri Yönetimi) kavramı son dönemlerin en çok ilgi gören ticari kavramlarındandır.  Günümüzde pazarlama anlayışı üretip satma ile sınırlı kalmamaktadır. Küreselleşen dünya ile bilgi edinme kabiliyeti kolaylaşmış iletişim artmıştır. Bu süreçte üreticilerden  bilgiyi elinde bulunduran kazanmakta ve müşterilerle iletişimde farklılık yaratabilmektedir. CRM kavramı müşterinin bilgisini elde ederek ilişki sürecini kolaylıkla yönetebilme yaklaşımıdır.

Projenin ülke istihdamına kaliteli eleman sağlaması açısından önemi büyüktür. Bu vesile ile belirtilen okulların Pazarlama ve Perakende alanının 11. sınıfta eğitim gören öğrencileri  Almanya´nın Mannheim şehrinde Berufs Bildende Schule ve Tertia Danışmanlık firmasından 07.05.2017 - 27.05.2017 tarihleri arasında toplam 3 hafta gerek teorik gerekse uygulamalı olarak CRM eğitimi almışlardır. Proje kapsamında yurt dışına giden öğrencilerimiz proje süresince, okulumuzda ve de Almanya´da aldıkları tüm eğitimlerini EUROPASS gibi merkezlerle belgelendirerek uluslararası boyuta taşımışlardır. Öğrencilerimizin yaşadıkları bu deneyimle hem sosyokültürel farkındalık sağlanmış hem de vizyon elde etmelerine katkı sağlanmıştır.

Şu an Stajyerlik görevlerini yerine getiren öğrencilerimiz, aldıkları eğitimlerle iş hayatında sağlam adımlarla ilerlemeye devam etmektedir. Yapılan bu proje sayesinde öğrencilerin mesleklerine yönelik ilgisinin de fazlasıyla arttığı gözlenmiştir.   Bağcılar Edip İplik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak bizleri hiç bir zaman yalnız bırakmayan  Bağcılar Kaymakamı Sn. Orhan ÇİFTÇİ´ye, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Mustafa YILMAZ´a, okulumuzun bağışçısı Edip Gayrimenkul Yatırım San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Nuri AKIN´a ve Ulusal Ajans Mesleki Eğitim Koordinatörlüğü Proje Uzmanımız Sn. Aysel GÜCÜK´e teşekkür eder saygılarımızı sunarız.

Yayın: 23.10.2017 - Güncelleme: 25.10.2017 10:47 - Görüntülenme: 385