İSTANBUL / BAĞCILAR - Bağcılar Edip İplik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

1994-1995 Öğretim Yılında, Bağcılar İlçesi Güneşli Mevkiinde hizmete açılmıştır. Dede Korkut İlköğretim Okulu olarak planlanmış olan okulumuz, daha sonra ilçemizin ticaret lisesine ihtiyaç duyulması üzerine Kurucu Müdürümüz Mehmet Mahfuz Gönüllü ’ nün göreve başlamasıyla dernek kurma çalışması ivedilikle tamamlanarak araç-gereç temini ve çevre düzenlemeleri süratle yapılmıştır. Okulun ihtiyaçları arasında yer alan kütüphane, spor alanları, bilgisayar ve daktilografi laboratuvarları kurulmuştur.

Okulumuz 2013 yılı Eylül ayında Hürriyet Mahallesi 160. Sokaktaki yeni binasına taşınmıştır. Yeni okulumuzda 25 derslik, 6 laboratuvar olmak üzere toplam 31 derslik bulunmaktadır. Ayrıca 240 kişilik çok amaçlı salon, 1 spor salonu ve 1 kütüphane bulunmaktadır.

Okulumuzda Muhasebe ve Finansman, Büro Yönetimi, Bilişim Teknolojileri ve  Pazarlama ve Perakende olmak üzere dört meslek alanında öğretim yapılmaktadır. 2017-2018 Eğtim-Öğretim yılı itibariyle 698 erkek 416 kız olmak üzere toplam 1114 öğrenci ve 7 idareci 60 öğretmenle mesleki öğretimi yapılmakta olup, 340 öğrencimiz işletmelerde mesleki eğitimini sürdürmektedir. 2016-2017 eğitim öğretim yılında okulumuzdan 4 farklı alandan toplam 370 öğrenci mezun olmuştur. Mezun olan öğrencilerimizden 146’si ön lisans programlarına, 53 tanesi lisans programlarına yerleşmiştir.

Okulumuz geçmiş yıllarda sportif ve kültürel faaliyetlerde ilçede, ilde ve Türkiye genelinde derecelere sahiptir. Okulumuz tiyatro alanında bölge birinciliği, Kız futbol alanında ilçe birinciliği, Erkek Futbol alanında ilçe birinciliği ve kız badminton alanında ilçe ikinciliği kazanmıştır.

Yayın: 14.05.2013 - Güncelleme: 20.10.2017 11:57 - Görüntülenme: 7345

Etiketler :