İSTANBUL / BAĞCILAR - Bağcılar Edip İplik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Sahil Güvenlik TCSG-12 Komutanlığı (Bakırköy/İstanbul) tarafından okulumuzda "Geleceğin Denizcilerini Bilgilendirme " etkinlikleri icra edildi. Öğrencilerimizle değerli bilgilerini paylaştıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Mrt

Ziya Gökalp Ortaokulu'nda düzenlenen İlçe Masa Tenisi Spor Kulüpleri Turnuvası'nda okulumuz 2. olmuştur.

Başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Vahdet Ayhan'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Okulumuz konferans salonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi programı düzenlendi. Bugünü hem zafer olarak kutluyoruz hem de bu vesileyle bu güzel vatan uğruna canlarını feda edip bizlere bu güzel vatanı bırakan bütün şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ey şehîd oğlu şehîd isteme benden makber,

Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber... (Mehmet Akif Ersoy)

Mrt

Bilişim Teknolojileri öğretmenlerimiz danışmanlığında okulumuz bilişim bölümü öğrencileri 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası ile ilgili panolar hazırlamışlardır.

Mrt

Yazdığı bu güzel Bağımsızlık Marşı'nı milletine hediye eden ve "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı Yazdırmasın." diyen Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve rahmetle anıyoruz. İSTİKLAL MARŞIMIZIN 103. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Mrt

Okulumuz öğrencilerine önce depremle ilgili bilgilendirici videolar izletildi. Sonrasında öğretmenlerimiz kontrolünde deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tedbirli ve bilinçli olmak hayat kurtarır.

Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Proje, 2023 yılında başlatılmış ve tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarını kapsamaktadır.